Opening Bluesfestival: Summer of Soul +live muziek

Opening Bluesfestival. Bij ontvangst en na afloop van de film is er live muziek door The Bluegrass Bandits. Meeslepende documentaire, deels muziekfilm, deels historisch verslag, met niet eerder getoonde beelden van het Harlem Cultural Festival dat 160 km ten zuiden van Woodstock plaatsvond en de zwarte cultuur vierde. Bekroond met een Oscar.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Angst


Koop nu een kaartje

Muzikant Ahmir “Questlove” Thompson maakt zijn debuut als filmmaker met een krachtige en meeslepende documentaire: Summer of Soul. De documentaire is een muziekfilm, maar toont ook historische beelden, gemaakt rond een episch evenement dat de zwarte geschiedenis, cultuur en mode vierde. Bekroond met de Oscar voor Best Documentary Feature.

★★★★★ Zinderende muziekdocumentaire toont een vergeten festival dat zo belangrijk was voor de zwarte gemeenschap – de Volkskrant
★★★★★ Wervelende ode aan een vergeten festival – NRC
★★★★★ Bewijs dat het legendarische zwarte festival in Harlem écht heeft plaatgevonden – Trouw

Gedurende zes weken in de zomer van 1969, slechts 160 kilometer ten zuiden van Woodstock, werd het Harlem Cultural Festival gefilmd in Mount Morris Park (nu Marcus Garvey Park). Na die zomer zijn de beelden nooit meer gezien of vertoond – tot nu. Summer of Soul belicht het belang van geschiedenis voor ons spirituele welzijn en is een bewijs voor de helende kracht van muziek in tijden van onrust, zowel in het heden als in het verleden. De film bevat nooit eerder vertoonde concertoptredens van onder anderen B.B. King, Nina Simone, Sly & The Family Stone, Gladys Knight & The Pips en Stevie Wonder.