Sun Children

vanaf donderdag 27 januari 2022

Iraans drama waarin de 12-jarige Ali en zijn drie vrienden geld bij elkaar scharrelen om hun families te steunen. Als ze lucht krijgen van een schat onder het kerkhof, gaan ze aan de slag om die te bemachtigen.

Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Energiek en invoelbaar drama met een mooi hoofdrolspelertje en prima camerawerk en regie.

De twaalf-jarige Ali en zijn drie vrienden werken hard mee om hun families te onderhouden; dat werk is niet altijd legaal. Een schat die onder het kerkhof zou liggen, biedt uitzicht op een beter bestaan. Maar deze schat is alleen te bereiken via een tunnel vanuit de school voor straatkinderen die aan de andere kant van de weg ligt. Dat wordt dus graven, maar eerst moeten ze zich inschrijven bij de school….

De internationaal gelauwerde regisseur Majidi richt zich in zijn films op de leefwereld van kinderen. Zijn film Children of Heaven (1998), die niet is uitgebracht in Nederland, was de eerst Iraanse film die was genomineerd door de Academy. Sun Children ontving vorig jaar op het filmfestival van Venetië twee awards waaronder die voor Beste jonge acteur voor hoofdrolspeler Roohollah Zamani. Sun Children is opgedragen aan alle kinderen die gedwongen worden te werken of strijden voor een beter leven.