Sunflowers

zaterdag 17 september 2022

Een unieke mogelijkheid om een reeks spectaculaire schilderijen te zien: vijf van de beroemde Zonnebloemen van Arles uit collecties in Londen, Philadelphia, Tokyo, München en Amsterdam.Koop nu een kaartje

De Zonnebloemen behoren tot de beroemdste werken van Vincent van Gogh en behoren tot de meest iconische schilderijen ter wereld. In een bijzondere tentoonstelling heeft het Van Gogh Museum een nieuwe en onthullende blik geworpen op de vijf openbare versies van Zonnebloemen in een vaas.

Ze zijn onmiddellijk herkenbaar, maar deze film gaat verder dan de oppervlakte en onderzoekt de vele vragen en mysteries waarmee deze werken zijn omringd. Waarom, bijvoorbeeld, koos Van Gogh de exotische Zonnebloemen met hun lange steel en gouden kroon? Wanneer is de Zonnebloem zelf in Europa aangekomen en hoe reageerden vroegere kunstenaars hierop? Wat probeerde Van Gogh met zijn werken te zeggen en hoe verschilt dat van versie tot versie? En welke geheimen vonden onderzoekers toen zij de werken analyseerden? Alles wordt onthuld in deze fascinerende film, die van Amsterdam naar Tokio, Philadelphia, Londen en München reisde om alle vijf de werken in ongelooflijk high-definition detail te filmen.