Supernova

vanaf 22 juli 2021

Roadtrip door Engeland van Sam en Tusker die samen hun weg moeten zien te vinden in een leven dat langzaam uit hun handen glijdt. Ingetogen drama over liefde in de schaduw van een ingrijpende ziekte. Diep ontroerend zonder sentimenteel te worden.

 

Alle Leeftijden Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

De zestigers Sam en Tusker zijn al jarenlang samen. De liefde tussen beiden is hartverwarmend, maar wordt overschaduwd door de dementie die zich begint te openbaren bij Tusker. Hij is zich hier pijnlijk van bewust doordat hij merkt korte vlagen van vergeetachtigheid en desoriëntatie te hebben. Ze besluiten met een camper een roadtrip te maken door Engeland, langs familie, oude vrienden en plaatsen uit hun verleden. Geheimen worden onthuld, plannen vallen in duigen en hun liefde biedt geen vanzelfsprekende oplossing meer. Ze moeten zich afvragen wat het betekent lief te hebben in de schaduw van een ingrijpende ziekte.

De topacteurs Colin Firth en Stanley Tucci zijn fenomenaal als Sam en Tusker in dit ingetogen drama dat diep ontroert zonder sentimenteel te worden.