Sweet Thing

Vanaf donderdag  22 oktober 2020

Indee-icoon Alexandre Rockwell caste zijn eigen zoon, dochter en vrouw in een innemend drama over een verknipt gezin. Het resultaat is een groot avontuur van kleine mensen, een hartverwarmende ode aan de jeugd.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar


Koop nu een kaartje

Alexandre Rockwell regisseert zijn eigen kinderen Lana (Billie, 15) en Nico (Nico, 11) in Sweet Thing, een intiem familiedrama waarin hij aandacht besteedt aan ras, klasse en gender. De titel verwijst naar de gelijknamige song van Van Morrison, die voor Billie een soort ontsnapping uit de ellende vormt. 

Billie en Nico wonen bij hun alcoholistische vader Adam (Will Patton) en worden geconfronteerd met diens scheiding van hun moeder, die er jaren geleden vandoor is gegaan met Beaux, en de strijd die dit oplevert. Op allerlei slinkse manieren proberen de kinderen geld in het laatje te brengen, omdat hun vader daar minder goed in is en de verdiende dollars al snel omzet in drank. Thuis hebben ze het niet breed, en toch weten ze er met kerst wat van te maken. 

Wanneer Adam gedwongen in een afkickkliniek terechtkomt en Billie en Nico ondergebracht worden bij hun moeder en Beaux, blijkt laatstgenoemde niet te vertrouwen. Billie en Nico nemen samen met hun nieuwe vriend Malik de benen, op zoek naar Maliks vader in Florida. 

Het zwart-witte format zet de misère van de onderkant van de samenleving nog scherper aan. Het is mooi hoe Rockwell de kinderen portretteert die willen ontsnappen aan de mensen die hun wereld in brand zetten, maar ook een veilige plek zoeken die ze ‘thuis’ kunnen noemen.