Tchaikovsky's Wife (laatste kans)

Vanaf donderdag 11 mei 2023

Tchaikovsky’s Wife vertelt het verhaal van het tumultueuze huwelijk tussen de beroemde componist en zijn toegewijde vrouw Antonina, die aan haar obsessieve liefde voor haar man uiteindelijk ten onder ging.

 

https://filmhuis-lumen.nl/wp-content/uploads/2020/04/Lumen-op-Picl.png

De Filmkrant
“Misschien wel een van de mooiste films die dit jaar in de filmtheaters te zien zal zijn”
“Serebrennikov heeft zichzelf qua oog voor detail overtroffen”

★★★ De Volkskrant
“Een prachtig verbeelde hellegang”

★★★ NRC
“Inventieve lange takes waarin Serebrennikov speelt met tijd”

★★★ De Telegraaf
“Vakkundig geënsceneerd en geacteerd”

★★★ VPRO
“Donkere, theatrale sfeer, filharmonische muziekscore en soms surrealistische sequenties”

Trouw
“Een operateske psycho-thriller”
“Serebrennikov dankt zijn faam aan zijn vernieuwingsdrift en originele, avantgardistische werk. Ook Tchaikovsky’s Wife verrast”

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar Seks Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Antonina Miliukova is een mooie en intelligente 19e-eeuwse Russische aristocrate. Ze kan alles krijgen wat ze begeert, maar ze wil alleen maar trouwen met Pjotr Tsjaikovski op wie ze heimelijk verliefd wordt als ze voor het eerst zijn muziek hoort. Hij stemt in met een huwelijk om een einde te maken aan de geruchten die over hem de ronde doen en die zijn reputatie bedreigen.

Hij voelt echter niets voor Antonina en geeft haar al snel de schuld van zijn tegenslagen en inzinkingen. Verteerd door haar gevoelens voor hem en door zijn vernederingen, wordt ze langzaam tot waanzin gedreven.

Tchaikovsky’s Wife vertelt het verhaal van het tumultueuze huwelijk tussen de beroemde componist en zijn toegewijde vrouw Antonina, die aan haar obsessieve liefde voor haar man uiteindelijk ten onder ging. Het hoogwaardige, historische drama van de Russische filmmaker Kirill Serebrennikov (Leto, Petrov’s Flu) ging in première in de hoofdcompetitie van Cannes en maakte vervolgens een zegetocht langs internationale festivals.