Tel Aviv on Fire

één week vanaf 23 augustus 2019

Pretentieloze en toch intelligente komedie over het Palestijns-Israëlisch conflict. Salem werkt bij een soapserie en wordt per ongeluk voor scenarist aangezien. Allerlei partijen proberen hem te beïnvloeden om de verhaallijnen in de soap aan te passen.

 

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar


Koop nu een kaartje

Een pretentieloze en toch intelligente komedie over het Palestijns-Israëlisch conflict, ga er maar aan staan. Maar wat is ie goed gelukt! Salem heeft een baantje op de set van de Palestijnse soapserie Tel Aviv on Fire, waarin een spionne moet kiezen tussen haar Palestijnse echtgenoot of een Israëlische generaal. Als Salem door toeval voor scenarist wordt aangezien, probeert de Israëlische commandant van het checkpoint waar hij elke dag langs moet invloed uit te oefenen op het script. Salem smokkelt slinks verhaallijnen in de soap, en wordt op een gegeven moment zelfs gepromoveerd tot scenarioschrijver. Als de ontknoping van de serie nadert, wordt Salem van alle kanten onder druk gezet om een gewenste afloop te schrijven…

De grote charme van de film is het feit dat een decennialang conflict door een satirische bril wordt bekeken, zowel via de soap als via de plot. Een komedie die wel gewoon de vinger op de zere plek legt, dat is knap. De Palestijnse regisseur die in Israël woont, vertelde op het IFFR dat het uitgangspunt dat iedereen zich bemoeit met zijn werk helemaal niet zo ver van de werkelijkheid af ligt.