The Blue Caftan (laatste week)

vanaf donderdag 23 maart 2023

Regisseur Maryam Touzani (Adam) toont dat liefde verschillende vormen kan aannemen. De fenomenale acteerprestaties van Saleh Bakri en de Belgische Lubna Azabal (Incendies, Adam) zorgen samen met de prachtige cinematografie voor een aangrijpende, warme en universele film.

★★★★ ‘overrompelend mooi’ de Volkskrant

★★★★  ‘The Blue Caftan toont mooi hoe oprechte liefde uiteenlopende vormen kan aannemen’ NRC

★★★★  ‘Het delicate drama ‘The Blue Caftan’ uit Marokko toont liefde in verschillende vormen’ ‘drie formidabele hoofdrolspelers’ TROUW

 

Mogelijk schadelijk tot 9 jaar Angst


Koop nu een kaartje

Halim (Saleh Bakri) heeft samen met zijn vrouw Mina (Lubna Azabal) een traditionele kaftanwinkel in de medina van Salé, Marokko. Zijn authentieke handwerk levert schitterende kaftans op. Hun hele huwelijk lang leven ze al met een geheim, maar desondanks heeft het echtpaar een enorme genegenheid voor elkaar. Mina’s ziekte en de komst van Youssef, een nieuwe leerling die het vak wil leren, zorgen er voor dat dit fragiele evenwicht onder druk komt te staan. Verenigd in hun liefde, helpen ze elkaar om hun angsten onder ogen te zien.

The Blue Caftan is geselecteerd voor het IFFR 2023. In Cannes werd de film met een staande ovatie ontvangen en won hij de FIPRESCI-prijs in het Un Certain Regard-programma.