Ontbijt + film: The Danish Collector: Delacroix to Gauguin

zondag 13 november 2022

Het fascinerende verhaal over de Deense zakenman Wilhelm Hansen, die een opmerkelijke collectie kunstwerken aanlegde in zijn zomerhuis Ordrupgaard, in de buitenwijken van Kopenhagen.

Online kaartverkoop en aan de kassa, tot uiterlijk 24 uur van tevoren (dit i.v.m. inkoop ontbijt). Prijs is € 16,00. Reserveren is niet mogelijk. Aanvang ontbijt 10:30 uur, start film 11:30 uur.

 Koop nu een kaartje

Lange tijd was niemand geïnteresseerd in de kunst van het Impressionisme. Kunstenaars als Monet, Degas en Renoir werden belasterd en aangevallen, met als gevolg dat zij straatarm achterbleven. Toen gebeurde er iets opmerkelijks. Een nieuw soort verzamelaars kwam op en al snel streden zij om elk werk van deze nieuwe, radicale kunstenaars. Het was een buitengewoon
moment in de kunstgeschiedenis, vol drama, intriges en bedrog.

Een van die verzamelaars was de visionaire Deense zakenman Wilhelm Hansen. Hij legde een opmerkelijke collectie
aan in zijn zomerhuis Ordrupgaard, in de buitenwijken van Kopenhagen. Deze omvat realistische schilderijen van Corot, Delacroix en Courbet; landschappen van Monet, Pissarro en Cézanne; portretten van Degas, Manet en Gonzalès.

Deze film vertelt het fascinerende verhaal van Hansen en brengt de buitengewone collectie naar het grote scherm in glorieuze high-definition, dankzij exclusieve toegang tot een uitverkochte tentoonstelling in de Royal Academy in Londen. Van Hansen’s prachtige huis en tuinen in Ordrupgaard tot de straten van het bohemienachtige Parijs, deze film neemt u mee
op een reis naar enkele van de beste voorbeelden van 19e-eeuwse Franse kunst die ooit zijn verzameld.