The Dead Don't Hurt

Te zien vanaf donderdag 6 juni

Californië, 1860. Wanneer de Frans-Canadese bloemiste Vivienne Le Coudy en de Deense immigrant Holger Olsen elkaar ontmoeten in San Francisco, zijn ze op slag verliefd. De vrijgevochten, onafhankelijke Vivienne is echter niet van plan om te trouwen met de zachtaardige veteraan. Ze besluit wel om met hem mee te reizen naar het rustige Elk Flats in Nevada, waar ze samen een bestaan willen opbouwen.

★★★★ ‘Fraai geschoten en klassiek vertelde western’ – VPRO Cinema
★★★★ ‘Traditionele westernpersonages, maar toch ook weer niet’ – NRC
★★★★ ‘Handsomely crafted and beautifully shot’ – The Guardian

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

wo 19 jundo 20 junvr 21 junza 22 junzo 23 jun
Zaal 121.15
20.45
20.45

Het uitbreken van de burgeroorlog verstoort echter al snel hun plannen als Holger besluit in dienst te treden. Alleen achtergebleven is Vivienne vastbesloten haar eigen boontjes te doppen, ook al betekent dit dat ze moet opboksen tegen de corrupte burgemeester en zijn machtige zakenpartner Mr Jeffries, wiens zoon Vivienne maar niet met rust wil laten.

The Dead Don’t Hurt schetst een portret van een gepassioneerde vrouw die vastbesloten is voor zichzelf op te komen in een wereld gedomineerd door meedogenloze mannen. Vicky Krieps zet een ijzersterke vertolking neer in deze feministische western geregisseerd en geschreven door Viggo Mortensen. De acteur nam naast de regie ook de hoofdrol, muziek en productie van zijn tweede speelfilm op zich, die verbluft in zowel het spel als de visueel overweldigende beelden.