The Dilemma of Desire (Movies that Matter)

donderdag 10 maart 2022

De clitoris is het enige lichaamsdeel dat uitsluitend bedoeld is voor genot. Ondanks die eenduidige functie hebben veel mensen geen idee hoe ze werkt of eruitziet. Een warm en fascinerend pleidooi voor seksuele vrijheid en kennis. Met Q&A.

 Met gast: Anna Jansen. Zij is oprichtster van De Sekswijzer (te vinden op instagram: de_sekswijzer) en geeft sinds 2017 workshops en lezingen over seksuele opvoeding en ontwikkeling. Anna richt zich met name op seksueel plezier van vrouwen.

Let op: deze film heeft geen ondertiteling en is alleen Engels gesproken.Koop nu een kaartje

Bijna niemand, man of vrouw, weet hoe de clitoris eruitziet. De meeste mensen herkennen haar uiteinde, maar niet het orgaan dat eronder zit. En in medische handwerken, waarin de penis tot in detail wordt behandeld, wordt ze vaak genegeerd. Zoals neurowetenschapper Stacey Dutton zegt: ‘De clitoris is eigenlijk bijzaak.’

Die omissie dreef Dutton ertoe de clitoris te gaan bestuderen. Zij is een van de vrouwen die ons meenemen op een fascinerende en provocatieve reis in The Dilemma of Desire. We ontmoeten conceptueel kunstenares Sophia Wallace, wier Cliteracy-project hardnekkige mythes over vrouwelijke seksualiteit aanpakt, ontwerper Ti Chang, die nadenkt over alternatieven voor de conventionele vibrator, en vele, vele anderen. Samen tonen ze de complexiteit van vrouwelijk seksueel genot. En vooral: het belang van vreugdevolle seksualiteit.

Met Q&A.

Let op: deze film heeft geen ondertiteling en is alleen Engels gesproken.