The Father

Maandag 14 november 2022 (eenmalig)

Een fascinerend portret van een man op leeftijd die het zicht op de werkelijkheid aan het verliezen is. Hoofdrol in dit ontroerend drama is voor Anthony Hopkins die voor zijn briljante vertolking een Oscar won.

Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Hoe help je je dementerende vader als die geen hulp wil? Dochter Anne zoekt een betrouwbare verzorgster voor haar vader Anthony, die steeds weer alle hulp afwijst. Ze wil zeker zijn dat er goed voor hem gezorgd wordt wanneer zij er niet is. Ze heeft nog een eigen leven dat ze niet zomaar kan achterlaten, met een man die zich op zijn beurt zorgen maakt over haar. Maar Anne’s vader weigert hulp van vreemden. Beiden worstelen met de veranderde omstandigheden, terwijl tegelijkertijd hun liefde en onmacht voelbaar is in mooie, humorvolle momenten. Voor Anthony is niet meer duidelijk wat echt is en wat zich in zijn hoofd afspeelt. We beleven het verhaal door zijn ogen en voelen zijn verwarring. Zijn vertrouwde omgeving blijkt niet meer zo vertrouwd.

Zijn verbluffende acteerprestatie leverde Hopkins zijn tweede Oscar voor Beste Acteur op. Regisseur Florian Zeller won de Oscar voor Beste Bewerkte Scenario. Hij verfilmde zelf zijn gelauwerde toneelstuk dat, onder andere, op West End en Broadway te zien was.