The Great Gatsby (film, theater, literatuur)(met gast)

alleen maandag 9 maart 2020

Meeslepende verfilming van de beroemde roman over de mysterieuze, rijke Jay Gatsby die in de roaring twenties verstrikt raakt in een driehoeksverhouding. Visueel spektakel met inleiding door Laura van Zuylen over de wisselwerking tussen film, theater en literatuur. 

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld


Koop nu een kaartje

The Great Gatsby uit 2013 was de vijfde verfilming van de gelijknamige roman van de Amerikaanse schrijver F. Scott Fitzgerald uit 1925. Dit voorjaar wordt dit aansprekende verhaal door Toneelgroep Maastricht bewerkt tot een toneelstuk, dat op 6 maart te zien is in Theater De Veste. De wisselwerking tussen literatuur, film en theater is onderwerp van de inleiding van Laura van Zuylen bij de vertoning van de film op 9 maart in Filmhuis Lumen. 

De rijke Jay Gatsby leren we kennen via zijn jonge buurman Nick Carraway. Gatsby is in de hele stad beroemd om de luxe feesten in zijn prachtige landhuis. Zijn achtergrond is onduidelijk, de herkomst van zijn fortuin dubieus. Als Nick met hem bevriend raakt, leert hij ook Gatsby’s vroegere geliefde Daisy kennen, die inmiddels getrouwd is met de overspelige Tom Buchanan. Baz Luhrmann maakte er een visueel spektakel van waarbij je oren en ogen tekort komt.