The Hidden Life of Trees

vanaf donderdag 12 augustus 2021

Documentaire waarin boswachter en bestsellerauteur Peter Wohlleben ons een kijkje geeft in de verborgen wereld van de bossen.

Alle Leeftijden


Koop nu een kaartje

Kunnen bomen met elkaar communiceren? Hebben ze een geheugen en een sociaal leven? Heel de wereld praat over het milieu, maar toch lukt het vaak niet om naar de natuur zelf te luisteren. Het is voor de Duitse boswachter Peter Wohlleben inmiddels een missie geworden om dit te veranderen. In zijn non-fictie bestseller ‘Het Verborgen Leven van Bomen’, die inmiddels in meer dan veertig landen is verschenen, beschrijft Wohlleben het zogenaamde ‘Wood Wide Web’. Want in het bos gebeuren verbazingwekkende dingen: bomen communiceren met elkaar. Bomen die niet alleen liefdevol voor hun nageslacht zorgen, maar ook voor hun oude en zieke buren. Bomen met emoties, gevoelens en een geheugen. Het zijn net mensen, zou je kunnen zeggen.

Zijn verhaal is een combinatie van de laatste wetenschappelijke inzichten en zijn eigen ervaringen uit het bos. Stille bomen, zo blijkt, hebben diepe wortels.