The Invisible Life of Euridice Gusmao

hele maand december 2019

In het Brazilië van de jaren 50 zoeken twee jongvolwassen zussen hun plek in een patriarchale maatschappij na op ongelukkige wijze van elkaar gescheiden te zijn.

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar Seks


Koop nu een kaartje

De sterk aan elkaar gehechte zussen Eurídice en Guida groeien op in Rio de Janeiro halverwege de twintigste eeuw in een traditioneel milieu. Beiden moeten vechten voor hun dromen; de één ambieert een beroep als professioneel concertpianiste, de ander is op zoek naar de ware liefde. Als Guida na een onverwachts rebels vertrek naar Griekenland niet meer welkom is in haar ouderlijk huis, zal zij, volledig overgelaten aan haarzelf, een eigen toekomst moeten opbouwen. Eurídice, die niets vernomen heeft van haar terugkeer, gelooft nog steeds dat haar zus zich aan de andere kant van de wereld bevindt. Tegelijkertijd denkt ook Guida, gevoed door een leugen van haar vader, dat Eurídice ver van haar weg is. De twee zussen blijven altijd de hoop houden elkaar weer te vinden, terwijl ze ondertussen worstelen met de conservatieve rol die zij als vrouw moeten vervullen.

De film werd geprezen om zijn kleurrijke cinematografie en regisseur Karim Aïnouz kreeg op Cannes de Un Certain Regard prijs toegekend als beste opkomend talent.