The Irishman

Vanaf 16 november

De nieuwste film van Martin Scorsese is een meesterlijk misdaadepos over de onopgeloste verdwijning van de legendarische vakbondsleider Jimmy Hoffa. Met Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci.

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

De film is gebaseerd op het boek ‘I heard you paint houses’ van Charles Brandt, over het leven van oorlogsveteraan en vakbondsman Frank Sheeran (Robert De Niro), die na de oorlog in de maffia van Pennsylvania terechtkomt.  Frank is een vrachtwagenchauffeur die een succesvol gerenommeerd huurmoordenaar wordt, nadat hij kennis maakt met de machtige maffiaman Bufalino (Joe Pesci). Ook zou Frank een vertrouwenspersoon zijn geweest van de machtige vakbondleider Jimmy Hoffa (Al Pacino) die in 1975 spoorloos verdween. Volgens geruchten zou Sheeran hier een rol in hebben gespeeld.

Na klassiekers als  Goodfellas  en  Mean Streets  is het regisseur Martin Scorsese opnieuw gelukt om een meesterwerk in het misdaadgenre af te leveren. Een geweldige cast heeft hij bij elkaar – en een flink budget om de heren op leeftijd er jong uit te laten zien zonder schmink en pruiken. Door de techniek van digitale ‘youthification’ zien we een griezelig echte jongere versie van bijvoorbeeld Robert De Niro.

Deze meesterlijke film (van 208 minuten lang) is een productie van Netflix, maar voor de ware filmliefhebber is deze bij voorkeur te zien op het grote doek. (Natuurlijk! Vinden wij van Lumen.)