The Last Bus (Laatste week)

vanaf donderdag 21 juli 2022

Deze hartverwarmende roadmovie neemt ons mee op de reis van een oude weduwnaar (Timothy Spall) van het noorden van Schotland naar Land’s End, het meest zuidwestelijke puntje van Cornwall.

Mogelijk schadelijk tot 6 jaar Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Nadat zijn vrouw Mary is gestorven, zet de oude Tom Harper alles op alles om haar laatste wens in vervulling te laten gaan. Onverschrokken begint hij aan een lange reis, in een strijd tegen de tijd, zijn leeftijd en het lot. Van hun woonplaats van de laatste vijftig jaar – een afgelegen dorp in het noorden van Schotland – reist Tom terug naar zijn geboorteplaats Land’s End, het meest zuidwestelijke puntje van Engeland in Cornwall. Daar waar Mary en hij ooit gelukkig waren, totdat het noodlot toesloeg. De twaalfhonderd kilometer legt hij af door met zijn gratis buspas per streekbus te reizen. Het levert onderweg de nodige memorabele ontmoetingen op. En dankzij de sociale media groeit hij uit tot een nationaal icoon.

Tijdens de reis koestert Tom zijn herinneringen. Zo zit het verleden fragmentarisch verweven door het heden. Hij maakt de reis terug van noord naar zuid, precies zoals hij jaren eerder met Mary van zuid naar noord was gereisd.