The Lost King (laatste week)

Vanaf donderdag 17 november 2022

Stephen Frears (Philomena, The Queen) vertelt het waargebeurde verhaal van een amateurhistorica, die zich vastbijt in het mysterie rond de begraafplaats van King Richard III

★★★★ ‘een feel-good avontuur tegen de klippen op’ TROUW

 ‘ook boeiend voor mensen die niet geïnteresseerd zijn in het raadsel rond Koning Richard III’ de Volkskrant

Geweld Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

De film is deels gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Philippa Langley (Sally Hawkins), een bescheiden en intelligente vrouw van rond de veertig, die zich vastbijt in de zoektocht naar het graf van koning Richard III en het rechtzetten van zijn slechte reputatie. Haar volharding leidt tot veel onbegrip in haar omgeving.

De fascinatie voor Richard III ontstaat wanneer Philippa een uitvoering van het gelijknamige toneelstuk van Shakespeare bijwoont. Het lijkt alsof Richard rechtstreeks tegen haar praat en ze probeert zich voor te stellen hoe hij zich moet voelen als gevolg van zijn ‘onterechte’ slechte reputatie. Ze raakt zelfs zo door Richard gebiologeerd dat ze visioenen van hem krijgt.

Terwijl vooral de arrogantie van academische historici haar tegenwerken, volhardt Philippa als een amateurdetective in de zoektocht naar Richards begraafplaats, terwijl altijd werd aangenomen dat zijn lijk in een rivier was geworpen. Ondanks uiteenlopende tegenslagen zet Philippa door en met succes.