The Personal History of David Copperfield

vanaf donderdag 17 september 2o2o

Een nieuwe verfilming van Charles Dickens’ semi-autobiografische roman over een jongeman met een armoedige jeugd, die zijn roeping ontdekt en uitgroeit tot een beroemd schrijver. Deze verfrissende versie van de Britse regisseur Armando Iannucci is bij vlagen hilarisch en tragisch, maar ook vol leven, kleur en medemenselijkheid.

Angst


Koop nu een kaartje

Het levensverhaal van de jonge David Copperfield start redelijk zorgeloos bij zijn liefhebbende moeder. De ellende begint wanneer zij hertrouwt: zijn norse stiefvader zet de jongen uit huis. Zo begint David aan een lange reis vol voor- en tegenspoed, van hoogtepunt naar dieptepunt; hij belandt van het ene avontuur in het andere. Hij ontmoet excentrieke personages, zoals zijn tante Betsy (geweldige rol van Tilda Swinton) en ontdekt zijn roeping als schrijver.

De Britse regisseur Armando Iannucci (The Death of Stalin) maakt een speelse en excentrieke variant op het klassieke verhaal. Acteur Dev Patel (Slumdog Millionaire, Lion) weet wel raad met de hoofdrol, naast onder meer acteurs als Hugh Laurie (House) en Ben Whishaw (Q in Skyfall ) in bijrollen.