The Shawshank Redemption, 25th Anniversary (klassieker)

maandag 29 juni en woensdag 1 juli 2020

Deze nummer 1 van de IMDb Top 250 is iets meer dan 25 jaar na de première weer te zien op het grote doek. Topacteurs Tim Robbins en Morgan Freeman geven elkaar geweldig tegenspel als twee gevangenen die met elkaar bevriend raken. Het geraffineerde script vol levenslessen is gebaseerd op een kort verhaal van Stephen King.

 

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Morgan Freeman is Red, een tot levenslang veroordeelde gevangene die inmiddels precies weet hoe het er binnen de muren van de Shawshank-gevangenis aan toe gaat. Zijn rustige stem vertelt het verhaal van zijn vriendschap met nieuwkomer Andy, een bankier die voor moord is veroordeeld. De stille Andy zit vol verrassingen; hij weet met zijn rust respect af te dwingen bij zowel de bewaarders als de beroepscriminelen, zeker wanneer blijkt dat hij heel creatief kan boekhouden met belastingaangiften en zwart geld.

Bij uitbreng in het voorjaar van 1995 flopte de film en slaagde er nauwelijks in een publiek te vinden. Later kreeg de film een tweede leven via de videotheek en de tv.  The Shawshank Redemption  staat sinds 2008 bovenaan de IMDb Top 250.