The Son (laatste week)

Vanaf donderdag 10 november 2022

Emotioneel familiedrama over een drukke zakenman die na zijn scheiding een betere vader voor zijn depressieve tienerzoon wil zijn. Nieuwe film van Florian Zeller, de maker van The Father.

 

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Nicholas gedraagt zich sinds enige tijd vreemd, een aantal jaren na de scheiding van zijn ouders. De zeventienjarige jongen voelt zich niet langer thuis bij zijn moeder Kate (Laura Dern). Zijn vader Peter (Hugh Jackman) en diens nieuwe partner Beth (Vanessa Kirby) besluiten om Nicholas in huis te nemen. Hij ziet hierin een kans om zijn zoon dat te bieden wat hij zelf altijd gemist heeft: een liefdevolle vader. Hij doet er alles aan om een betere vader te zijn voor zijn zoon dan zijn eigen vader (Anthony Hopkins) voor hem was.

De depressie waarmee Nicholas kampt blijkt echter niet alleen een zware dobber voor de jongen zelf, maar ook voor zijn ouders. Want hoe verlicht je de geestelijke last van je zoon? Is alle goedbedoelde aandacht van de ouders wel voldoende om Nicholas te helpen?

The Son vertoont gelijkenis met Zellers succesvolle debuutfilm The Father. Beide films zijn toneelbewerkingen over de impact van een geestelijke aandoening op zowel de zieke als diens naasten. Deze tweede film van Florian Zeller is zeker zo meeslepend als zijn eerste en het acteerwerk maakt wederom grote indruk.