The Spectacular (NFF festivalpremière)

zondag 26 september 2021 (eenmalig)

Spannende miniserie met een internationaal randje, geïnspireerd op gruwelijke, waargebeurde gebeurtenissenKoop nu een kaartje

Eind jaren tachtig wordt het zuiden van Nederland opgeschrikt door een serie meedogenloze aanslagen door de Provisional IRA uit Noord-Ierland. Een speciaal politieteam opent de internationale opsporing naar een IRA-cel die een aanslag van ongekende omvang in Nederland heeft gepland — oftewel The Spectacular.

Roermond, 1988. Een Engelse soldaat ligt op straat, vlak voor een café, doodgeschoten. Jeanine Maes (gespeeld door Hadewych Minis), expert op het gebied van de Provisional IRA, loopt het grijze politiegebouw binnen. Ze legt uit dat de IRA het gemunt heeft op Engelse legerbases en soldaten op Europese grond. De aanslag in Roermond is nog maar het begin. Als de inlichtingendiensten nu niets doen, zullen de aanslagen alleen maar groter, dodelijker én spectaculairder worden. Jeanine loopt het politiegebouw weer uit als leidinggevende inlichtingendienst.

Wat volgt is de achtervolging op Fiona Hughes (gespeeld door Aoibhinn McGinnity), het meest onverschillige en meedogenloze lid van de IRA-cel. Het kat-en-muisspelletje heeft wat weg van Killing Eve. Terwijl de IRA-cel een grote aanslag plant, groeit bij het politieteam het vermoeden dat internationale autoriteiten een stokje voor de aanhoudingen steken.

The Spectacular is een vierdelige miniserie van de makers van onder meer Van God los.