The Two Popes

Vanaf 12 december 2019

Historisch drama van Fernando Meirelles ( Cidade de Deus, The Constant Gardener ), over de ontmoeting tussen paus Benedictus XVI en zijn opvolger, paus Franciscus, geeft een inkijk achter de schermen van het Vaticaan.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Een van de meest onverwachte gebeurtenissen in de kerkgeschiedenis was het aftreden van paus Benedictus XVI in 2013. Er volgde een conclaaf voor de verkiezingen van de nieuwe paus. Dat werd een Latijns-Amerikaanse kardinaal, nu paus Franciscus.

Het is bekend dat Benedictus en Franciscus verschillende ontmoetingen hebben gehad. De regisseur kwam op het idee om de gesprekken tussen hen in te vullen, hoewel niemand precies weet wat daar achter de gesloten deuren is voorgevallen. De conservatieve Benedictus heeft mogelijk de progressievere bisschop overgehaald om zijn liberale overtuigingen in de praktijk te gaan brengen.

De film geeft een mogelijk scenario van de gesprekken tussen de twee, en houdt een pleidooi voor meer onderling begrip. Los van de formidabele acteerprestaties van Anthony Hopkins en Jonathan Pryce zorgen de twee ook voor de nodige humor en lichtheid in de scherp geschreven dialogen.