The Velvet Queen

zaterdag 30 juli 2022

Een prachtig gefotografeerde zoektocht naar de schuwe sneeuwluipaard in de Tibetaanse hooglanden. Met een score van Warren Ellis en Nick Cave.

Onderdeel van de reeks INHAALFILMZOMER

 

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Samen met regisseur Marie Amiquet bedacht natuurfotograaf Vincent Munier het idee om op zoek te gaan naar de zelden gesignaleerde sneeuwluipaard. Munier, die maar liefst drie keer het predicaat van BBC’s beste natuurfotograaf van het jaar won, reist vergezeld door schrijver Sylvain Tesson naar het fotogenieke gebergte van Tibet. Daar in de prachtige en onontgonnen bevroren toppen en valleien van de Tibetaanse hooglanden woont de sneeuwluipaard, een van de zeldzaamste grote katten én een ware meester in de camouflage. Tijdens de vele uren dat ze moeten wachten om een glimp van het prachtige dier op te vangen, ontvouwen zich filosofische bespiegelingen over het leven, over de verhouding van de mens tot de natuur, over de ecologische en klimatologische zorgen en over het kijken naar de natuur die ons nog rest.

De filosofische reis van Munier en Tesson levert een betoverende, meditatieve documentaire op, met een passende soundtrack gecomponeerd door Warren Ellis, samen met Nick Cave. The Velvet Queen laat ons zien dat schoonheid altijd aanwezig is, klaar om zich bloot te geven, aan mensen die werkelijk kijken.