The Whale (laatste week)

Voorpremière woensdag 15 februari 2023

The Whale is een aangrijpend drama met een fenomenale comeback van acteur Brendan Fraser (The Mummy Trilogy, Crash) als vader, die probeert opnieuw contact te maken met zijn vervreemde tienerdochter, gespeeld door rising star Sadie Sink (Stranger Things).

Genomineerd voor 3 Oscars, waaronder Beste Acteur.

★★★★ ‘deerniswekkend obese vader en bijtend geestige tienerdochter in weergaloos acteerduet’ de Volkskrant

★★★★ ‘breekbare rol Brendan Fraser’ Algemeen Dagblad

★★★★★ ‘ontroerende film met geweldige acteur Brendan Fraser’ Gids.tv

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Angst Discriminatie Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Oscargenomineerde regisseur Darren Aronofsky (Black Swan, Requiem for a Dream) schetst een ontroerend portret van een man die zijn leven opnieuw betekenis wil geven. Charlie (Brendan Fraser) leeft teruggetrokken en geeft Engelse les online. Hij heeft ernstig overgewicht en lijkt alles in zijn leven te zijn kwijt geraakt. Toch probeert Charlie, vol hoop, het contact met zijn 17-jarige dochter Ellie (Sadie Sink) te herstellen. Maar die neemt het hem kwalijk dat hij zijn gezin in de steek heeft gelaten. Langzaamaan ontdekken we hoe Charlie de man geworden is die we zien en hoe hij hoopt toch een vader voor Ellie te kunnen zijn.

The Whale is zowel hartverwarmend als hartverscheurend. Aronofsky maakt je onderdeel van een leven waar je van weg wilt kijken, maar dat je tot tranen toe beroert. ‘Fraser gives the performance of a lifetime’ (Time Out). En Brendan Fraser lijkt de grote Oscarfavoriet voor Beste Acteur.