The Whistlers

Vanaf 30 januari 2020

Een Roemeense arthouse-neonoir over Cristi, een undercoveragent die naar het eiland La Gomera vertrekt om een eeuwenoude fluittaal te leren. Die kan hem goed van pas komen, want inmiddels houden zowel zijn meerderen bij de politie als de gangsters met wie hij samenwerkt hem nauwlettend in de gaten 

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

De Roemeense politieagent Cristi is in Boekarest informant voor de lokale maffia. Hij is zo omkoopbaar als een Roemeense agent maar kan zijn. Inmiddels lijkt hij zijn hand overspeeld te hebben. Zowel zijn meerderen bij de politie als de gangsters met wie hij samenwerkt ruiken onraad. Beide partijen houden hem nauwlettend in de gaten. Wie kan hij nog vertrouwen? Vast niet de mooie Gilda, een klassieke femme fatale. Cristi wordt naar het Canarische eiland La Gomera gestuurd om een eeuwenoude fluittaal te leren, die daar van oudsher door de lokale bevolking wordt gebruikt om over grote afstanden berichten door te kunnen geven. 

De Roemeense filmmaker Corneliu Porumboiu (12:08 East of Bucharest, Police, Adjective) maakte voor het eerst een film buiten zijn geboorteland, maar de corruptie binnen de Roemeense samenleving blijft zijn geliefde en terugkerende onderwerp. Zijn films onderscheiden zich door hun nauwkeurig waargenomen realisme, minimalisme en donkere humor. Hij was een van de belangrijkste leden van de Roemeense new wave, die in de vroege jaren van deze eeuw ontstond en zich kenmerkte door scherpe portretten van een samenleving die overgaat van communisme naar kapitalisme.