The World to Come

vanaf 8 juli 2021

Betoverend drama over twee negentiende-eeuwse Amerikaanse pioniersvrouwen die zijn ingesnoerd door de mores van de tijd, maar bij elkaar troost vinden.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Discriminatie


Koop nu een kaartje

In het onherbergzame ruige landschap van Amerika in de negentiende eeuw volgen we binnen het tijdsbestek van vier seizoenen het leven van twee echtparen.

Abigail, de vrouw van een zwijgzame boer, sluit vriendschap met haar nieuwe buurvrouw Tallie. Zij voelen zich tot elkaar aangetrokken. Zij kleuren elkaars eentonige bestaan en hun band geeft verlichting en een gevoel van bevrijding. Zij smeden een zielsverwantschap die tegelijk een ontsnapping is aan de restricties van een maatschappij waarin zij een bijrol spelen. Lang cirkelen de twee om elkaar heen, fenomenaal gespeeld door Katherine Waterston en Vanessa Kirby. Het wederzijdse gevoel is echter onontkoombaar zonder het onder woorden te brengen. Ze kunnen nauwelijks bevatten wat hen overkomt. Het kan echter niet zonder gevolgen blijven. Abigails zwijgzame echtgenoot (Casey Affleck) ziet het lijdzaam aan, terwijl de jaloerse man van Tallie actie onderneemt.