Triangle of Sadness (première)

vanaf donderdag 15 december 2022

Nieuwe, fantastische en uiterst geestige satire van Ruben Östlund die na The Square voor de tweede keer de Gouden Palm voor Beste Film van het Cannes Filmfestival mee naar huis mocht nemen. Een cruise voor de superrijken zinkt en de overlevenden, waaronder een jong en knap modellen koppel, komen vast te zitten op een eiland. In een strijd om te overleven wordt de hiërarchie compleet op zijn kop gezet.

 

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Discriminatie Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

do 15 dec
Zaal 120.30

De modellen Carl en Yaya worden uitgenodigd voor een luxe cruise met aan boord een bont gezelschap aan rijke passagiers, waaronder een Russische oligarch, Britse wapenhandelaars en een eigenzinnige, alcoholische, Marx-citerende kapitein. In eerste instantie oogt alles helemaal perfect, als de perfecte Instagram post, maar er is een hevige storm op komst. De cruise eindigt catastrofaal en het koppel strandt met een groep miljardairs en een schoonmaakster op een onbewoond eiland. In een strijd om te overleven wordt de hiërarchie volledig op zijn kop gezet.

Na de witte, Europese middenklasse in Turist en de moderne kunstwereld in The Square richt regisseur Ruben Östlund zijn pijlen ditmaal op de wereld van de allerrijksten. En hoe door een speling van het lot het machtsevenwicht alsnog kan keren. Triangle of Sadness is een genadeloze aanval op ons kapitalistische systeem en een bijtende en onweerstaanbaar komische satire. In deze eerste Engelstalge film van deze meesterlijke Zweedse regisseur zijn onder meer Hollywood-veteraan Woody Harrelson en Harris Dickinson te zien, naast de Zuid-Afrikaanse actrice Charlbi Dean die in augustus op 32-jarige leeftijd onverwachts overleed.