Trois couleurs: Bleu (re-release) (laatste week)

enkele  voorstellingen vanaf vrijdag 27 januari 2023

Opening van Kieslowski’s Trois couleurs-trilogie, waarin de Franse Julie (Juliette Binoche) een nieuwe koers in haar leven vindt nadat ze bij een auto-ongeluk haar gezin verloren is.

 

https://filmhuis-lumen.nl/wp-content/uploads/2020/04/Lumen-op-Picl.png

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Angst


Koop nu een kaartje

In Trois couleurs: Bleu verliest de Franse Julie (Juliette Binoche) bij een auto-ongeluk haar echtgenoot en dochtertje. Daarna, in diepe rouw, wil ze niets, doet ze nauwelijks iets en vertrekt ze uit hun huis. Een bijzondere, tragische vorm van vrijheid.

Als in een documentaire volgen we Julie in dit eerste deel van Kieslowski’s drieluik bij het vinden van een nieuwe koers in haar leven. Ze voltooit het muziekstuk waaraan haar man werkte, laat zijn minnares in hun oude huis wonen en staat weer open voor contact met anderen.

Interessant psychologisch drama met originele camerastandpunten. En in elke scène domineert de kleur blauw.

In het bijna dertig jaar oude en onlangs gerestaureerde drieluik Trois couleurs van de Poolse regisseur Krzysztof Kieslowski (1941-1996) gaat het om vrijheid, gelijkheid en broederschap. Deze idealen van de Franse Revolutie zijn elk verbonden met de kleuren van de Franse vlag. Naast deze drie films, Bleu, Blanc en Rouge, vertonen we later in januari ook Kieslowski’s eerdere film La double vie de Véronique.