Un beau matin (laatste week)

vanaf donderdag 27 oktober 2022

Persoonlijk en liefdevol drama schetst het drukbezette leven van een Parisienne, met Léa Seydoux als een alleenstaande moeder die een affaire begint op het moment dat haar zieke vader veel zorg nodig heeft

https://filmhuis-lumen.nl/wp-content/uploads/2020/04/Lumen-op-Picl.png

Alle Leeftijden Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Sandra – een glansrol van Léa Seydoux – woont met haar achtjarige dochter in een klein appartement in Parijs. Ze werkt als freelance tolk-vertaler en leidt een hectisch leven. Naast haar werk en de zorg voor haar dochter gaat Sandra regelmatig op bezoek bij haar hulpbehoevende vader, een oud-professor filosofie die lijdt aan een neurodegeneratieve ziekte waardoor hij snel achteruitgaat en niet meer alleen kan wonen. Met hulp van haar familie is ze druk in de weer met het inpakken van zijn spullen en de zoektocht naar een geschikt verzorgingshuis verloopt moeizaam.
Midden in deze hectische periode loopt Sandra de charmante Clément tegen het lijf, een oude vriend waarmee ze het contact was verloren na de dood van haar man. Hoewel Clément getrouwd is en een zoon heeft, verandert de vriendschap geleidelijk in een gepassioneerde romance tussen de twee. Zo vindt Sandra de tederheid en de verlangens terug die ze zo lang heeft moeten missen.

Un beau matin is een persoonlijk en romantisch drama over de complexe gevoelens rondom familie, liefde en relaties. Op het eerste gezicht lijkt het de zoveelste Franse film in dit genre, maar actrice/schrijver/regisseur Mia Hansen-Løve (L’Avenir, Un amour de jeunesse, Bergman Island) geeft er een frisse, nieuwe draai aan. Met name de uitstekende acteerprestatie van Seydoux weet de film naar een hoger niveau te tillen.
De film ging dit jaar in première op het filmfestival van Cannes en won daar het Europa Cinemas Label voor Beste Europese film.