Un fils (één week)

één week vanaf 15 oktober 2020

Meeslepend familiedrama over een Tunesisch gezin dat in een crisissituatie belandt als hun elfjarige zoontje ernstig gewond raakt tijdens een vuurgevecht tussen islamitische strijders.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Angst Discriminatie Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Fares en Meriem leiden een goed bestaan in Frankrijk en zijn voor de zomervakantie terug in Tunesië. Het is 2011, kort na de Jasmijnrevolutie. Na een dagje uit met vrienden raken ze onderweg per ongeluk verzeild in een vuurgevecht waarbij hun zoontje Aziz door een kogel wordt geraakt. In het ziekenhuis wacht een nieuw probleem: Aziz heeft een donorlever nodig. Dit brengt pijnlijke geheimen uit het verleden aan het licht. Het echtpaar worstelt met tegenstrijdige emoties en moeilijke keuzes.

In zijn speelfilmdebuut legt de Tunesische regisseur Mehdi Barsaoui de nadruk op de crisissituatie waarin Fares en Meriem belanden. Tegelijk heeft hij oog voor de maatschappelijke context: het verhaal geeft een scherpe blik op de Tunesische samenleving, waarin vooruitstrevende ideeën eenvoudig overboord gezet kunnen worden.

De film was geselecteerd voor het Filmfestival van Venetië, waar hoofdrolspeler Sami Bouajila in de Orizzonti-competitie de prijs voor beste acteur won voor zijn vertolking van Fares.