Un homme et une femme (klassieker)

vanaf zaterdag 4 juli 2020

Digitale restauratie van de klassieker van Claude Lelouch met Jean-Louis Trintignant en Anouk Aimée, winnaar van de Gouden Palm (Filmfestival van Cannes) en twee Oscars (beste scenario en beste niet-Engelstalige film).

 

Alle Leeftijden


Koop nu een kaartje

Zeg Jean-Louis Trintignant, zeg Anouk Aimée, en je hebt het over twee iconen van de Franse film. Ruim vijftig jaar geleden vormden ze een hartstochtelijk liefdespaar in Claude Lelouch’ klassieker Un homme et une femme (1966).

De winnaar van de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes en twee Oscars (beste scenario en beste niet-Engelstalige film) is onlangs gerestaureerd (4K) en weer te zien in de bioscoop. De digitale restauratie beleefde haar wereldpremière op het Filmfestival van Cannes in 2016 in de sectie Cannes Classics, bij het vijftigjarig bestaan van de film. De restauratie werd gedaan door filmlaboratorium Eclair vanaf het originele zwart-wit-en-kleurennegatief (35 mm), onder supervisie van Claude Lelouch. Tegelijkertijd verschijnt de nieuwe film van Lelouch, Les plus belles années d’une vie. Trintignant en Aimée spelen hierin opnieuw het liefdespaar Jean-Louis en Anne, nu als tachtigers.