Upon Entry (laatste kans)

vanaf donderdag 21 september 2023

Upon Entry is een spannende psychologische thriller die zowel een licht schijnt op universele luchthaven-angsten als een kritische blik werpt op huidige immigratiesystemen.

★★★★ ‘Je zit 77 minuten op het puntje van je stoel’ VPRO Cinema

★★★★ ‘Manipuleert onze vooroordelen en lost ze ook in’ NRC

★★★★ ‘Even beklemmende als vindingrijk’ de Volkskrant

Alle Leeftijden Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Met geldige visa reizen Diego, een Venezolaanse stedenbouwkundige, en Elena, een danseres uit Barcelona, van Spanje naar de Verenigde Staten om samen een nieuw leven te beginnen. In het ‘land van de onbegrensde mogelijkheden’ willen ze hun geluk beproeven en hun carrière een nieuwe boost geven. Maar bij aankomst op het vliegveld in New York worden ze direct meegenomen voor verhoor. Vol ongeloof en verwarring belandt het koppel in een beklemmend inspectieproces waardoor niet alleen hun toekomst, maar ook hun onderlinge band op het spel komt te staan.

Upon Entry is een spannende psychologische thriller die zowel een licht schijnt op universele luchthavenangsten als een kritische blik werpt op huidige immigratiesystemen. De film van de Venezolaanse regisseurs Alejandro Rojas en Juan Sebastian Vásquez maakte een ronde langs vele internationale filmfestivals en werd meerdere malen bekroond.