Latin American FilmFest: Utama (+ English subtitles)

Woensdag 25 oktober 2023/ Wednesday 25th of October 2023 (eenmalig/ one-off screening)

Het is een verbazingwekkend verhaal dat zich afspeelt in de hooglanden van Bolivia en dat de uitdagingen van het overleven in het licht van klimaatverandering, opwarming van de aarde en migratie aan de orde stelt in de taal van het magisch realisme

It is an amazing story set in the highlands of Bolivia that poses the shocking challenges of survival in the face of climate change, global warming and migration in a language of magic realism.

Introductie door de ambassadeur van Bolivia/ Introduction by the ambassador of Bolivia


 

Alle Leeftijden


Koop nu een kaartje

Een oudere man loopt naar de zon loopt die goudkleurig boven de bergen oprijst. Met dat verbluffend mooie beeld opent Utama, een zachte en prachtig geschoten film met een onheilspellende boodschap. Virginio brengt zijn dagen door met zijn kudde lama’s op de verschroeide hoogvlakte van het Andesgebergte in Bolivia. Zijn vrouw Sisa heeft als taak om water te halen. Het probleem is echter dat er geen regen meer in de regio valt en geen sneeuw niet meer op bergtoppen. Hun kleinzoon Clever wil dat zijn grootouders naar de stad verhuizen. Wat hij niet begrijpt, is dat de vraag voor Virginio en Sisa niet is waar te leven, maar waar te sterven. Utama heeft vele internationale en nationale filmprijzen gewonnen, waaronder beste film van zowel de jury als het publiek bij World Cinema Amsterdam in 2022. Na de voorstelling is er een (digitaal) gesprek met de regisseur van de film.

An elderly man walks toward the sun rising golden above the mountains. With this stunning image opens Utama, a gentle and beautifully shot film with an ominous message. Virginio spends his days with his herd of llamas on the scorched plateau of the Andes Mountains in Bolivia. His wife Sisa’s job is to fetch water. The problem, however, is that there is no more rain in the region and no more snow on mountain peaks. Their grandson Clever wants his grandparents to move to the city. What he does not understand is that the question for Virginio and Sisa is not where to live, but where to die. Utama won many international and national cinema awards, one of them was best film, both Jury Award and Audience Award, at World Cinema Amsterdam in 2022. After the screening there will be a (digital) Q+A with the director of the movie.