Waar is Anne Frank (9+/ Nederlands gesproken)

Vrijdag 5 mei 2023 (eenmalig)

Vrijdag 5 mei is de eerste editie van Bevrijdingsfestival Delft. Filmhuis Lumen programmeert die dag films waarin vrijheid centraal staat. Kaartjes voor Waar is Anne Frank zijn slechts 3,50!

In de hartverwarmende en confronterende animatiefilm Waar is Anne Frank laat Israelische filmmaker Ari Folman (Waltz with Bashir) zien hoe Anne Frank voortleeft in Amsterdam en vraagt hij zich af of we wat van haar geleerd hebben. Verleden en heden komen op indrukwekkende wijze geanimeerd tot leven.

Mogelijk schadelijk tot 9 jaar Angst


Koop nu een kaartje

Kitty, de denkbeeldige vriendin van Anne Frank aan wie zij haar dagboekbrieven schreef, is op mysterieuze wijze tot leven gekomen in het Achterhuis. Kitty vraagt zich af waar Anne is, neemt het dagboek mee en gaat op onderzoek uit. Verbijsterd ontdekt Kitty dat Anne overal en nergens is. In dit Europa, dat worstelt met nieuwe uitdagingen, vindt Kitty een manier om de boodschap van Anne opnieuw betekenis te geven.

Waar is Anne Frank is hartverwarmend en confronterend tegelijk. De film ging op het filmfestival van Cannes in wereldpremièr en werd door de European Film Awards genomineerd voor Beste Animatiefilm.