Wheel of Fortune and Fantasy (laatste week)

vanaf 16 juni 2022

Een drieluik van de Japanse regisseur, Oscarwinnaar Ryûsuke Hamaguchi (Drive My Car), over drie vrouwen die voor een bepalende keuze in hun leven staan.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Seks Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Wheel of Fortune and Fantasy is een fijnzinnig drieluik over liefde, toeval en lotsbestemming. Elk van de drie losstaande verhalen is een portret van moderne liefde in Japan: een onverwachte liefdesdriehoek, een mislukte poging om iemand te verleiden en een ontmoeting die niet is wat het lijkt. Op sobere en elegante wijze wordt de rol van toeval in ons dagelijks leven onder de loep genomen.

De drie plotjes beschrijven, geeft te veel weg van de verrassingen die je als kijker cadeau krijgt. Laten we zeggen dat toevallige ontmoetingen, onverwachte zielsverwantschappen, een kleine tijdreis en een noodlottige e-mail de boel allerlei onverwachte kanten op sturen. Dat onverwachte staat centraal in Hamaguchi’s oeuvre.

Sinds zijn debuut – een remake van Andrej Tarkovski’s Solaris – bouwt Ryûsuke Hamaguchi gestaag verder aan een indrukwekkend oeuvre met gelaagde en complexe films over intimiteit en de waarde van menselijke relaties. Het vijf uur durende Happy Hour uit 2015 betekende zijn doorbraak bij een groter internationaal publiek. Terugkerende kenmerken in veel van zijn films zijn de bijna toneelachtige omlijsting en de vele dialogen. Zo ook in deze film. Want volgens Hamaguchi is dialoog een manier om jezelf en de ander beter te leren kennen. Wheel of Fortune and Fantasy won een Zilveren Beer (de Grote Prijs van de Jury) tijdens het filmfestival in Berlijn van 2021. Uit de juryverklaring: ‘De dialogen in deze film beginnen op de plek waar woorden meestal eindigen. Dat is wanneer ze dieper gaan, zo diep dat we ons, verbaasd en verontrust afvragen: hoeveel dieper kan het gaan?’2021