Wild Port of Europe (laatste week)

vanaf 20 oktober 2022

Natuurdocumentaire over de dieren die in het drukste havengebied van Europa leven: egels, bunzingen, patrijzen, kleine mantelmeeuwen, een torenvalk, konijnen en zelfs zeehonden en exotische wolhandkrabben. Ze blijken er goed te gedijen

★★★★ ‘Verbluffend rijke wildstand tussen de containers’ NRC

‘In de natuurdocu Wild Port of Europe schitteren de dieren en draagt de haven bij aan het oplossen van de klinaatcrisis’ Het Parool

 

Angst


Koop nu een kaartje

Zelfs tussen de havenindustrie weten allerlei dieren rustige plekjes te vinden, zo ontdekten de makers van deze film – tot hun grote verrassing.

Wild Port of Europe – van de makers van De Nieuwe Wildernis – is een gedramatiseerde natuurfilm over de onverwachte rijkdom, veerkracht en dynamiek van de natuur in het grootste en drukste transport- en industriegebied van Europa: de havens en industrieterreinen in Rotterdam en Moerdijk. De film is een ode aan de bijzondere flora en fauna die zich in deze gebieden, tegen alle verwachtingen in, minstens zo rijk – zo niet rijker – ontwikkelt als de natuur in onze Nederlandse nationale parken.

Het verhaal van Wild Port of Europe wordt geheel verteld vanuit het perspectief van de dieren die in deze drukke havengebieden leven: zeehonden, bunzingen, kleine mantelmeeuwen, egels, patrijzen, rugstreeppadden, tapuiten en Chinese wolhandkrabben. In een landschap waar de mens continu alles verandert, pakken zij hun kansen en maken daarbij vaak opmerkelijke keuzes. Met de stem van Sacha de Boer.