Women Make Film: A New Road Movie Through Cinema - deel 7

maandag 14 maart 2022

Lyrisch eerbetoon aan het onderscheidende werk van 183 onderbelichte vrouwelijke filmregisseurs. In deze vijftien uur durende, bekroonde documentaire voert Mark Cousins de kijker gepassioneerd door de vele kronkelweggetjes van de filmhistorie. Dit keer deel 7, het laatste deel. Zie hieronder voor de filmdetails.

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar Geweld Angst Seks Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Dit keer het laatste deel, deel 7 met:

Life inside: Romans zijn geweldig in het beschrijven van gedachten, maar hoe doen films dat? In dit hoofdstuk zien we hoe grote regisseurs uit Frankrijk, Oekraïne, Engeland, Amerika, Nieuw-Zeeland en Algerije de tijd gebruikten in hun films.

The meaning of life: In de laatste hoofdstukken van ons verhaal kijken we naar de belangrijkste dingen in het leven. Hier zien we hoe grote filmmakers over de hele wereld, en van vele decennia, proberen tot de essentie van het leven te komen.

Love: Romantische films lopen over van liefde, maar kunnen daardoor te sentimenteel zijn. In dit hoofdstuk zien we geweldige films die al die valkuilen vermijden.

Death: Het grootste onderwerp in het leven, het meest universele onderwerp, is de dood – geen wonder dat de Japanse Kinuyo Tanaka, de Canadese Caroline Leaf, de Spaanse Ana Mariscal, de Nederlandse Paula Van der Oest en andere grote filmmakers in dit hoofdstuk het omarmen.

Endings: We sluiten onze epische roadmovie af met films van Sonja Heiss, Larisa Shepitko, Ida Lupino, Lizzie Borden, Claire Denis en Maya Deren, en eindigen met een lied.

Song and dance: Huang Shugin uit China, Vera Stroeva uit Rusland, de Schotse Margaret Tait, Alice Guy-Blaché, Edith Carlmar, Céline Sciamma, de Braziliaanse Gilda de Ebreu, de Amerikaan Joan Micklin Silver, de grote Shirley Clarke, Dorothy Arzner en Beyoncé maken muziek met hun films. We eindigen onze roadmovie op een onverwachte plek…