IDFA special: Youth

Eenmalig te zien op zondag 19 november om 15.35 uur

Wang Bing, een van onze grootste hedendaagse filmmakers, volgt de intimiderende dagelijkse arbeid van jonge textielarbeiders in Zhili en legt de onzichtbare realiteit van China’s buitengewone lokale economie vast.

★★★★ ‘een nieuw hoogtepunt in het oeuvre van IDFA-eregast Wang Bing.’ NRC

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Discriminatie Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Beelden van de textielindustrie in China bevatten normaliter megasteden, fabrieken die dag en nacht draaien en niet de beste arbeidsomstandigheden. Deze documentaire laat een andere kant zien, namelijk de jonge twintigers die volwassen worden in deze fabrieken met hun gezamenlijke slaapzalen. Zij doen wat jongvolwassenen doen: ze worden verliefd, plagen, ravotten, maken nieuwe vrienden, hebben liefdesverdriet, zijn vergroeid met hun smartphone en dromen van een betere toekomst. 

Tussen 2014 en 2019 filmde Wang Bing het dagelijkse leven op de werkvloer in de fabriek in Zhili, 150 kilometer buiten Shanghai. Hij geeft een gezicht aan de jonge arbeidsmigranten, die normaal in de massa opgaan.  

Youth’ ging in wereldpremière op het Filmfestival van Cannes en beleeft haar Nederlandse première op het IDFA/ International Documentary Filmfestival Amsterdam. 

 

In verband met de lengte van deze film (215 minuten) rekenen we een kleine toeslag van €2,00. Standaard kaartjes zijn €13,00. Cineville pashouders betalen geen toeslag.