Filmhuis Lumen tekent contract voor de bouw van het nieuwe filmhuis

Het is rond: Filmhuis Lumen ondertekende vandaag de contracten met DUPON Vastgoed en aannemer Vink Bouw voor de bouw van de nieuwe accommodatie als onderdeel van het complex De Hooghe Delft.

Lumen krijgt daar twee keer zoveel filmzalen, een prachtig café en terras en mogelijkheden voor openluchtcinema in het park. Tot de afronding van de bouw en de verhuizing in 2025 biedt Lumen als vanouds een mooi en divers filmprogramma aan het Doelenplein. En met succes: Lumen mocht in januari bijna 7000 bezoekers ontvangen; het was voor het filmhuis de best bezochte maand ooit.

Bestuursvoorzitter Branka Dessens: “Wij kijken uit naar een goede samenwerking met de aannemer voor de bouw van onze nieuwe plek. Het duurt nog even voordat het zover is, in de tussentijd draaien we volop door aan het Doelenplein én kijken we al uit naar de toekomst. Er is straks namelijk niet alleen extra ruimte voor meer film, maar ook voor meer specials met makers, film- en beeldeducatie en meer samenwerkingen met ander (kunst)disciplines en organisaties. Lumen biedt meer dan alleen maar film.”

Planning
Met de ondertekening van de contracten start de voorbereiding van de bouwfase; de bouw van het nieuwe pand start naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar. De opening van Filmhuis Lumen in De Hooghe Delft staat gepland voor het voorjaar van 2025. Lumen zal in de komende twee jaar huidige en nieuwe bezoekers op de hoogte houden van de bouw en de inrichting van De Hooghe Delft en waar mogelijk laten meedenken.

Films de komende tijd

De drukte van januari zet zich in februari voort met drukbezochte films als het Ierse The Banshees of Inisherin en Oscarkanshebbers als The Whale en Aftersun. Ook bijzondere voorstellingen als Proof of the Pudding en Depot – Reflecting the Boijmans trekken veel belangstelling. Dat geldt eveneens voor de voorverkoop van de nieuwe documentaire Dicht Bij Vermeer waarin de conservatoren van Het Rijksmuseum worden gevolgd bij de voorbereidingen van  de grootste Vermeertentoonstelling ooit.

Nieuwe locatie 
Filmhuis Lumen verhuist naar de onderste twee verdiepingen van De Hooghe Delft. Dit nieuwe gebouw, met boven Lumen ook kantoren en appartementen, komt op de hoek van de Ireneboulevard en het Van Leeuwenhoekpark. Filmhuis Lumen krijgt een terras in het park. Het gebouw is een ontwikkeling van DUPON Vastgoed. Het NS-station en tram en bus zijn vlakbij. Lumen groeit naar 4 filmzalen, waaronder 1 multi-functionele zaal, met in totaal 343 stoelen. De verdubbeling naar 4 zalen maakt het mogelijk het sterk gestegen aanbod van (kwaliteits)film voldoende plek te geven in Delft. De nieuwe accommodatie voldoet aan strenge duurzaamheidseisen en bevat faciliteiten voor mensen die minder mobiel zijn, zoals een lift en rolstoelplekken in iedere zaal.

Kijk voor meer informatie over De Hooghe Delft en het aanbod van appartementen en kantoorruimte op de projectwebsite van de Hooghe Delft.  

Dit project is mede tot stand gekomen met steun van: