Focus op: Wim Wenders

2023 lijkt het jaar van regisseur Wim Wenders te worden. Momenteel draait met veel succes zijn prachtige documentaire Anselm. En 14 december a.s. komt zijn nieuwste, prachtige film, Perfect Days, uit.
Perfect Days,is een ontroerende en poëtische reflectie op het vinden van schoonheid in de alledaagse wereld om ons heen. De film won de prijs voor Beste Acteur tijdens het Filmfestival van Cannes.
In de aanloop daarnaartoe besteden we de komende tijd speciale aandacht aan deze meesterlijke regisseur.
  • Op zondag 26 november 2023 vertonen we eenmalig zijn documentaire Pina over de legendarische Duitse choreografe Pina Bausch. Kaarten voor deze vertoning, kun je hier kopen.
  • Vanaf zaterdag 9 december 2023 vertonen we de gerestaureerde heruitgave van zijn hartverscheurende, Berlijnse stadssymfonie Der Himmel Über Berlin (Wings Of Desire); een glorieuze liefdesbrief aan een stad en een tijdcapsule van een vervlogen tijdperk. De voorstelling van zaterdag 9 december wordt ingeleid door filmkenner Astrid Tates. Kaarten voor de vertoning(en), kun je hier kopen.
  • Perfect Days vertonen we alvast in voorpremière op maandag 11 december 2023, in onze filmcursus In welke bubbel zit jij? met inleiding van journalist Gerlinda Heywegen. Première kaarten voor Perfect Days zijn hier  alvast beschikbaar.