Nieuw! Boekje ‘Net als in de film’

'Alles wat ik leerde, leerde ik van films.’ Audrey Hepburn
Filmtheaters lanceren samen met Uitgeverij Loopvis het Kakkerlakje ‘Net als in de film’!

‘Alles wat ik leerde, leerde ik van films.’ Audrey Hepburn

Filmtheaters lanceren samen met Uitgeverij Loopvis het Kakkerlakje ‘Net als in de film’!

Vanaf 4 januari exclusief te koop bij enkele filmtheaters in Nederland (zo ook bij Lumen!): het Kakkerlakje ‘Net als in de film’. Een rijk geïllustreerd, verstuurbaar boekje gevuld met ‘wijze’ lessen uit filmklassiekers. Wat valt er bijvoorbeeld te leren van de speelse Amélie, bedachtzame Jeanne Dielman of de dolende zielen in Lost in Translation? Het boekje is gemaakt door Uitgeverij Loopvis in samenwerking met de Nederlandse filmtheaters (NFO). Een geweldig (brievenbus)cadeau voor de filmliefhebber!

Kakkerlakjes

Of je nou iemand wilt troosten, vriendschap of een nieuwe stap wilt vieren of een collega bedanken; Er is altijd een Kakkerlakje. Kakkerlakjes zijn een initiatief van Uitgeverij Loopvis in Arnhem en worden gemaakt door jonge talenten en gevestigde makers. Zo blijft het aanbod verrassend en hoog van kwaliteit. Zie ook de website van Loopvis.

Uitgeverij Loopvis

Uitgeverij Loopvis is een kleine, creatieve uitgeverij met een flinke dosis lef, opgericht door Marije Sietsma en gevestigd in Arnhem. Eigenwijs in haar aanpak en daardoor prijswinnend (o.a. Gourmand 2012, Kookboek van het jaar 2014). Loopvis staat voor een duurzame aanpak. Voor het drukwerk wordt samengewerkt met drukkerij Raddraaier. Dankzij het gebruik van plantaardige inkten en – natuurlijk – FSC-gecertificeerd papier heeft de productie van de Loopvisboeken een zo laag mogelijke impact op het milieu. Voor gedrukte pagina’s die niet in de boeken terecht komen verzint de uitgeverij een andere bestemming. Bijvoorbeeld als feestelijk promotiemateriaal, inhoud van een notitieboekje of passend inpakpapier. In de papierwerkplaats van Loopvis werken mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Zie ook loopvis.nl.

NFO

Het Kakkerlakje ‘Net als in de film’ is mede mogelijk gemaakt door de filmtheaters die zijn aangesloten bij het Nederlands Filmtheater Overleg (NFO). Een vereniging van (middel)grote gesubsidieerde filmtheaters in Nederland, opgericht om een collectieve stem te geven aan de aangesloten instellingen.

Verkooppunten 

Het boekje is vanaf 4 januari 2023 voor €7,99 verkrijgbaar bij de volgende filmtheaters en ligt vanaf maart 2024 ook (landelijk) in de boekhandels en concept stores:

Alkmaar – Filmhuis Alkmaar
Amsterdam – EYE Filmmuseum
Arnhem – Focus Filmtheater
Bussum – Filmhuis Bussum
Delft – Filmhuis Lumen
Den Haag – Filmhuis Den Haag
Haarlem – De Schuur
Hilversum – Filmtheater Hilversum
Maastricht – Lumière
Zaandam – De Fabriek