Nieuw cultuureducatie programma KLIK van start in Lumen!

Maandag is KLIK officieel van start gegaan, het vernieuwde cultuur- en taaleducatieprogramma voor alle Delftse basisscholen. Met het programma worden leerlingen geïnspireerd met een breed aanbod van taal, kunst en cultuur en maken ze kennis met verschillende culturele instellingen in de stad.

De aftrap was in Filmhuis Lumen. Daar leerden deze week bijna 800 Delftse leerlingen uit groep 3 en groep 4 meer over de wereld van de animatie. Moderatoren van Filmhub Zuid-Holland verzorgden de begeleiding. Volgende week gaan de leerlingen op school verder. Met hulp van kunstvakdocenten gaan ze dan zelf een animatie maken.

Over KLIK

KLIK is de samenvoeging van Kunstklik en Leesklik. Met het nieuwe programma wordt de verbinding tussen taal, kunst en cultuur gemaakt. Het nieuwe cultuur- en taaleducatieprogramma is ontwikkeld door DOK in nauwe samenwerking met culturele instellingen in Delft. Partners in het KLIK-programma zijn: Museum Prinsenhof, Theater de Veste, Filmhuis Lumen, Filmhub Zuid-Holland, De VAK, Kunstencentrum Radius en de afdeling Erfgoed, Archief en Archeologie van de gemeente Delft.

Voor meer info: https://www.dok.info/nieuws/vernieuwd-klik-programma-van-start-.html