Nieuwbouw update: eerste paal

Op donderdag 16 november 2023 is de eerste paal voor De Hooghe Delft, de nieuwe locatie van Filmhuis Lumen, de grond ingegaan.
Omdat het gebouw vlak naast de spoortunnel staat, worden de palen geboord en wel tot zo’n 33 meter diepte. Voordat het ‘heiwerk’ begon waren er gaten geboord voor de warmte-koude installatie, die gaan tot 246 meter diep. In die gaten zijn leidingen aangebracht waardoor het water stroomt dat zorgt voor de verwarming én koeling van het gebouw. Het ‘heiwerk’ wordt half januari 2024 afgerond. Daarna wordt gestart met het aanbrengen van de fundering.
Medio februari wordt de begane grond vloer gelegd. Omdat het gebouw grotendeels prefab is, zullen daarna al snel de contouren van de eerste twee verdiepingen (waar Lumen komt) zichtbaar worden.
Ondertussen is interieurarchitect M2R uit Rotterdam druk bezig met de definitieve uitwerking van het interieur. Dat is van belang om te zorgen dat bijvoorbeeld de aansluitpunten van de verlichting en de aan- en afvoer van de bar op de goede plek zitten.
Volledig op de hoogte blijven? Abonneer je op onze nieuwsbrief.