Nieuwbouwplan Lumen 2.0

Vier zalen waaronder een multifunctionele zaal, een ruime foyer met een terras aan het Van Leeuwenhoekpark en een aparte ruimte voor educatieve activiteiten. Dat biedt het plan voor de bouw van een nieuwe accommodatie van Lumen in de Spoorzone/Nieuw Delft als onderdeel van het complex De Hooghe Delft met kantoren en woningen. Er ligt inmiddels een definitief ontwerp voor het gebouw van Ronald Janssen Architecten en een schetsontwerp voor het interieur van Buro M2R. De extra mogelijkheden die de nieuwbouw oplevert voor programmering, horeca en educatie zijn geïnventariseerd en de financiële haalbaarheid is uitgebreid onderzocht.

De gemeente Delft steunt het plan via een eenmalige bijdrage en een garantie op de lening die we nodig hebben. Voor de inrichting en technische apparatuur van het gebouw zijn nog bijdragen nodig van fondsen, sponsors en het Delftse publiek. Hier werken we de komende maanden aan.

Gaat het nieuwbouwplan door?

Najaar 2022 valt een definitief besluit of de nieuwbouw doorgaat. Als dan alles volgens plan verloopt, start de bouw van het complex in het vierde kwartaal en opent de nieuwe accommodatie van Lumen haar deuren in het eerste kwartaal van 2025.

Op deze pagina presenteren wij het nieuwbouwplan.
Vragen of reacties kunt u mailen naar contact@filmhuis-lumen.nl

U vindt hier: