maandag 22 augustus

19.30
Ainhoa Rodríguez
ES
2021

Een groep oudere vrouwen in een klein dorp in Extremadura in het zuidwesten van Spanje staat centraal in deze debuutfilm. In een menging van documentaire en fictie vertellen ze elkaar verhalen en hebben ze decadente etentjes om hun monotone bestaan te compenseren.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Discriminatie Grof taalgebruik
kaartje
€ 10,00
20.15
Dominik Graf
DE
2021

Drama over liefde en vriendschap waarin drie jonge mensen moeten kiezen tussen idealen en ambities. Deze verfilming van een semi-autobiografische roman van Erich Kästner speelt zich weliswaar af in Berlijn anno 1931, maar regisseur Dominik Graf doet er alles aan om deze tijd dichtbij te brengen, zowel in zijn cameravoering en muziekkeuze als in het verhaal, dat begint met een tramrit van het heden naar het verleden. Onderdeel van de reeks INHAALFILMZOMER

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Angst Grof taalgebruik
kaartje
€ 10,00
21.30
Carla Simón
ES, IT
2022

Met haar tweede speelfilm, een teder, sociaal bewogen portret van een boerenfamilie in Catalonië, won Carla Simón de Gouden Beer op het filmfestival van Berlijn. Deze nostalgische ode aan het traditionele Spaanse plattelandsleven plaatst subtiele vraagtekens bij de vooruitgang.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Grof taalgebruik
kaartje
€ 10,00