donderdag 18 april

13.45
Mark Fletcher
Oostenrijk
2023

Een adembenemende documentaire over de uitzonderlijke band tussen een mens en een potvis. In het veelbekroonde Patrick and the Whale reist hij weer naar Dominica om deze bijzondere potvis die hij Dolores noemt terug te vinden. Hij hoopt dat zij hem meer inzicht kan geven in de geheimen van haar wereld. Met verbluffende onderwaterbeelden onderzoekt Patrick de fascinerende aard van de potvis en probeert hij meer te weten te komen over haar intelligentie en complexiteit en haar relatie met de mens. Van de producent van My Octopus Teacher.

kaartje
€ 7,50
18.20
DK Welchman, Hugh Welchman
Polen, Servië, Litouwen
2024

Deze verfilming van de roman Chłopi vertelt het verhaal van boerenmeisje Jagna, die in het Polen van de 19e eeuw haar eigen weg probeert te vinden, ondanks de tegenwerking van haar afgunstige dorpsgenoten.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Seks Discriminatie Drugs- en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik
20.45
Sam Taylor-Johnson
VK
2024

Ode aan één van de meest iconische muzieksterren van de 21e eeuw: Amy Winehouse. De film bevat veel hits en focust op haar buitengewone genialiteit en de humor en eerlijkheid waarmee ze alles wat ze deed.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Seks Grof taalgebruik
21.15
Agnieszka Holland
Polen
2023

In de verraderlijke bossen die de zogenaamde ‘green border’ tussen Belarus en Polen vormen, belanden vluchtelingen die Europa via deze route proberen te bereiken. Belarus probeert de EU te ondermijnen door deze grensoversteek te stimuleren, terwijl Polen weigert ze toe te laten. De grote publieksfavoriet van het IFFR (International Film Festival Rotterdam).

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Angst Discriminatie Grof taalgebruik