woensdag 05 juni

13.45
Mark Fletcher
Oostenrijk
2023

Een adembenemende documentaire over de uitzonderlijke band tussen een mens en een potvis. In het veelbekroonde Patrick and the Whale reist hij weer naar Dominica om deze bijzondere potvis die hij Dolores noemt terug te vinden. Hij hoopt dat zij hem meer inzicht kan geven in de geheimen van haar wereld. Met verbluffende onderwaterbeelden onderzoekt Patrick de fascinerende aard van de potvis en probeert hij meer te weten te komen over haar intelligentie en complexiteit en haar relatie met de mens. Van de producent van My Octopus Teacher.

kaartje
€ 10,50
14.00
Léa Todorov
Frankrijk
2023

Maria Montessori vertelt het indrukwekkende verhaal van een vrouw die haar tijd ver vooruit was: Maria Montessori streed voor haar nieuwe onderwijsmethode in een tijd die werd gedomineerd door mannen.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Drugs- en/of alcoholmisbruik
kaartje
€ 10,50
15.25
Mascha Halberstad
Nederland, België, Luxemburg
2024

Vos en Haas zijn terug in hun eigen film! Bekend van de boeken van Sylvia Vanden Heede (met illustraties van Thé Tjong-Khing) of van de klei-animatieserie van de KRO-NCRV, komen zij nu met een hele film, geregisseerd door Mascha Halberstad (Knor).   

Alle Leeftijden
16.05
Carolina Markowicz
Brazilië
2023

Op het platteland van Brazilië houdt Irene haar gezin zo goed mogelijk bij elkaar. Haar echtgenoot Jairo verdient geld met het stoken van houtskool. Maar als hij zonder werk zit, geeft hij het weinige dat hij heeft uit aan drank.

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar
kaartje
€ 10,50
17.10
Asmae El Moudir
Marokko
2023

Prijswinnende en ontroerende documentaire waarin regisseur Asmae el Moudir haar oude wijk in Casablanca nabouwt en zo een verborgen persoonlijke en landelijke geschiedenis onthult.

Mogelijk schadelijk tot 9 jaar Angst Grof taalgebruik
kaartje
€ 10,50
18.20
Tony Goldwyn
VS
2023

Wanneer stand-upcomedian Max geconfronteerd wordt met een belangrijke beslissing over de toekomst van zijn autistische zoon Ezra, besluit hij hem mee op roadtrip te nemen van New York naar Los Angeles.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Grof taalgebruik
kaartje
€ 11,50
19.15
Hirokazu Koreeda
Japan
2018

A family of small-time crooks take in a child they find outside in the cold.When Osamu and his son are on their way home after their umpteenth shoplifting, they meet a lost little girl outside in the cold. When it turns out she ran away from home, Osamu takes her home, where she is taken into the close-knit family. Shoplifters won the Golden Palm for Best Film at the Cannes Filmfestival.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Grof taalgebruik
kaartje
€ 11,50
20.30
Richard Linklater
VS
2014

Een unieke belevenis die zijn weerga in de filmgeschiedenis niet kent. Boyhood werd gefilmd over een periode van 12 jaar met dezelfde acteurs, en vangt tot in verbazingwekkend detail de jeugd van Mason. Meesterlijke film van Richard Linklater, wiens nieuwe film Hit Man 23 mei uitkomt. Linklater maakte eerder het drieluik Before Sunset, Before Sunrise en Before Midnight. 

Mogelijk schadelijk tot 6 jaar Geweld Grof taalgebruik
kaartje
€ 11,50
21.40
Richard Linklater
VS
2023

Hit Man, geregisseerd door Oscar-genomineerde Richard Linklater (Boyhood, Before Sunrise trilogie) is een intelligente en verrassende komedie, geïnspireerd op een ongelofelijk waargebeurd verhaal.Glen Powell (Anyone But You) speelt in Hit Man de rol van professor Gary Johnson. Hij doet zich voor als huurmoordenaar namens de politie van New Orleans. Gary is zéér begaafd in het schakelen tussen verschillende persoonlijkheden om voor iedereen de perfecte Hitman te zijn. ★★★★ ‘Heerlijke mix van film noir en screwball comedy‘ – VPRO Cinema ★★★★ ‘Hilarische waargebeurde misdaadkomedie‘ – NRC

kaartje
€ 11,50