vrijdag 09 juni

13.45
Ana Sofia Fonseca
PT
2022

Ze werd “de diva op blote voeten” genoemd, maar wereldster Cesária Évora (1941-2011) was wars van divagedrag. Uit dit liefdevolle portret doemt een beeld op van een zangeres die, onder andere door blootsvoets op te treden, nooit haar arme afkomst vergat. Een zangeres met een diep-melancholieke stem, “die komt uit haar binnenste, haar leven en haar land”, zoals iemand in de film zegt.

Alle Leeftijden Grof taalgebruik
kaartje
€ 9,50
14.00
Richard Eyre
GB
2022

Wanneer de geriatrische afdeling van een klein ziekenhuis in Yorkshire met sluiting wordt bedreigd, besluit het ziekenhuis terug te vechten door de lokale gemeenschap te stimuleren. Ze nodigen een nieuwsploeg uit om hun voorbereidingen voor een concert ter ere van de meest vooraanstaande verpleegster van het ziekenhuis te filmen. Allelujah is de nieuwe bioscoophit uit Engeland. Een warm, ontroerend en komisch drama over ouder worden, maar niet bij de pakken neerzitten.

Mogelijk schadelijk tot 9 jaar Angst Grof taalgebruik
kaartje
€ 9,50
20.30
João Canijo
PT
2023

Bekroond met de Zilveren Beer op het Filmfestival van Berlijn 2023, vormt Mal viver een tweeluik met Viver mal, ook te zien in Festibérico 2023. Actrice Vera Barreto is te gast bij de voorstelling om te vertellen over haar werk met regisseur João Canijo.

kaartje
€ 12,00