Vier de herfstvakantie met het Cinekid Filmfestival

Speel, bekijk, beleef en verwonder je van 14 tot en met 22 oktober 2023 bij Cinekid Festival in Filmhuis Lumen!

Laat je in de herfstvakantie verrassen door prachtige nieuwe kinderfilms bij Filmhuis Lumen! Deze vakantie zijn we elke middag geopend vanaf 13:15 uur en vertonen we extra veel kinderfilms. Naast films hebben we allerlei leuke en grappige activiteiten. En zondag 15 oktober is er een nieuw Pannenkoek & Pyjama Feestje. Het complete programma met alle films en activiteiten vind je binnenkort op onze website.

Zondagochtend 15 oktober Pannenkoeken & Pyjama Feestje 

In je pyjama naar de bioscoop? Het kan! Op zondagochtend hebben we een speciale voorstelling waar je niet raar wordt aangekeken als je in je onesie of pyjama komt. Voor de film Saïd & Anna serveren we heerlijke pannenkoeken en ranja. Filmkaartjes inclusief pannenkoek en ranja zijn €10,50. Start: 10.30 uur.

Meer informatie en kaartjes voor deze speciale voorstelling vind je hier.   

 

Alle films die we vertonen in de herfstvakantie:

Saïd & Anna (4+)

Saïd (6) en Anna (7) zijn beste vrienden. Elke dag zijn ze te vinden in de Repairshop van Saïds ouders. Daar worden kapotte spullen gerepareerd en krijgen ze een tweede leven. Ondertussen kampen de twee kinderen met hun eigen problemen, die ze op hun eigen, creatieve manier weten op te lossen.

Klara’s gekke treinavontuur (6+)

Klara is terug! De boerderij van Klara is in de problemen omdat er niets wil groeien. Gelukkig heeft Albert het Varken een ‘nanozaadje’ uitgevonden. Hij laat het zien op zijn speciale high-tech-laboratorium-trein, maar op de reis wordt het zaadje gestolen. Klara, Gavin en een detective gaan achter de dief aan.

Dancing Queen (8+)

Wat doe je als je een buitenbeentje bent? Nerdy tiener Mina wil er op school graag bij horen. Maar nog liever wil ze indruk maken op haar idool: hiphop-danser E.D. Win. Dus geeft ze zich op voor een door hem georganiseerde danswedstrijd, alleen… ze kan niet dansen. Gelukkig is daar haar oma!

Zeevonk (10+)

Een prachtige film over zeebonken, zeemonsters en een meisje: Lena. Zij is elf als haar vader verongelukt tijdens het vissen op zee. Sommige mensen zeggen dat haar vader onvoorzichtig was. Lena gelooft dat een geheimzinnig zeemonster het schip liet omslaan. Ze gebruikt al haar fantasie en moed om dat monster te vinden in dit ontroerende avontuur.

Rosa, de kleine bloemenfee (4+)

Rosa vult haar dagen met de bloemen wekken en die ‘s avonds weer in slaap toveren. Dan ontmoet ze de avontuurlijke Silk. Als Silk wordt ontvoerd door de steentrol moet Rosa actie ondernemen. Rosa stort zich in een avontuur met een bijziende uil, een taartbakkende muizenfamilie, een winderige steentrol, een betoverde vlieg en een kwaadaardige heks.