American Fiction (one week only!)

Te zien op vrijdag 8 maart. Encore vertoningen op zaterdag 9 en woensdag 13 maart. (De film keert daarna niet terug)

Genomineerd voor 5 Oscars, waaronder Beste Film. American Fiction wordt niet officieel uitgebracht in Nederland, maar is vanwege een samenwerking met Amazon Prime – waar de film online te streamen is – toch drie keren te zien in Lumen.

Thelonious Ellison, ook wel Monk genoemd is docent Engels en auteur. Hij schrijft een satirische roman onder een schuilnaam met als doel de hypocrisie van de uitgeversindustrie aan het licht te brengen. Slim, grappig en aangrijpend: American Fiction laat je net zo vaak lachen als dat het je aan het denken zet.

★★★★ ‘Het voor vijf Oscars genomineerde American Fiction is een intelligente satire’ VPRO Cinema
★★★★ ‘Intelligente sociale sature en een ontroerend, veelzijdig familiedrama’ de Volkskrant
★★★★ ‘het fantastische debuut van Cord Jefferson’ Trouw

 

 Koop nu een kaartje

★★★★ ‘Jeffrey Wright leads a note-perfect cast as an author pandering to a white appetite for Black trauma in an impressive debut from Cord Jefferson.’ The Guardian

American Fiction is gebaseerd op de roman Erasure van Percival Everett uit 2001. We volgen een romanschrijver die het zat is dat de gevestigde literaire orde profiteert van zwart amusement. Onder een pseudoniem schrijft hij een bizarre satire over stereotiepe ‘zwarte’ boeken, die hem vervolgens in het hart drijft van de hypocrisie en waanzin die hij zegt te verafschuwen.

American Fiction is slechts enkele keren te zien en is binnenkort online te streamen op Amazon Prime.